duminică, 19 mai 2013

"Poziţia copilului" la Iaşi


Primul film din festivalul Serile Filmului Românesc la Iaşi, 4.0
Luni, 27 mai, ora 18.00, Ateneul Tătăraşi
Invitat special- Nataşa Raab
Ora 20.00- discuţii cu actriţa

Poziţia Copilului
Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi
despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.



Despre film 
Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, este unul dintre cele mai de succes pelicule româneşti din ultimul deceniu. Filmul premiat cu Ursul de Aur se menţine în topul box office-ului românesc, cu 44.449 de spectatori şi încasări de 617.643 de lei, după a doua săptămână în cinematografele din România. După debutul spectaculos cu peste 19.000 de spectatori în primul weekend, un record pentru un film autohton în ultimii zece ani, Poziţia copilului a adus şi mai mulţi spectatori în săli, în a doua săptămână – aproximativ 25.000.

Trailer POZIŢIA COPILULUI:


Poziţia copilului este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după multi-premiatele Maria (2003) şi Medalia de onoare (2010).  

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură, într-o distribuţie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov şi Tania Popa.
Poziția Copilului intră în cursa pentru marele premiu a Festivalului de Film de la Sydney,
organizat anual, în perioada 5-16 iunie. Premiul cel mare este de 60.000 dolari. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu