joi, 23 mai 2013

"Despre oameni şi melci" la SFR 4.0


Miercuri, 29 mai, ora 18.00, Ateneul Tătăraşi
Invitat special- actorul Cătălin Cucu
Ora 19.30- discuţii cu actorul


În această producţie veţi descoperi povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găsește o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la șomaj și să scoată uzina din faliment. Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase (cu Maria Popistașu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă) care a avut premiera în România în 2006.

Despre film
1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă.Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Trailer:


Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006.

Scenariul îi aparţine lui Ionuț Teianu, mutat în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București.
Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.
Comedia Despre oameni și melci a avut premiera naţională pe marile ecrane în data de 14 septembrie 2012 , şi a rulat în peste 50 de localități din țară, fiind unul din cele mai mari succese de public din ultimii 10 ani (cu peste 62.000 spectatori).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu